Snollebollekes

Snollebollekes bio

In 1985 won Gerrie Knetemann de Amstel Gold Race, Paus Johannes Paulus II bezocht Nederland en….. Snollebollekes werd geboren. Dit alles onder de rook van Oirschot. Al van kinds af aan was duidelijk dat hij geboren was om de showbizz in te gaan. Rob (oorspronkelijke naam) won als peuter menig playbackshow met zijn wervelende André van Duin imitaties. Na de basisschool cum laude te hebben afgerond en zijn studie Frietologie in Leuven met twee patatten in z’n neus te hebben doorlopen keerde hij terug in Nederland om voor de omroep BNN diverse programma’s te gaan maken.

Humor, onzin, entertainment…. alles in 1

Een oplettende platenbaas in het zuiden des lands merkte dit talent snel op en haalde hem terug naar het Brabantse land. Hier volgde een ontmoeting met Jurjen Gofers (Radio Veronica) en DJ Maurice (Nederland’s bekendste feest DJ). Met hun gezamenlijk gevoel voor humor, onzin, entertainment en daarnaast ook nog eens muziek en hun passie voor carnaval en feest werd de act Snollebollekes geboren. Aanvankelijk werd het als grap opgezet voor de ochtendshow op Radio Veronica maar later kwamen de feestneuzen erachter dat dit niet bij een grap kon blijven.

Partyhit van het jaar

De eerste hit Vrouwkes werd in 2013 verkozen tot “Partyhit of the Year” en won de BumaNL Award voor Beste Single. Deze klapper werd gevolgd door de hit Snollebollekes die zelfs bovenaan de Belgische charts terecht kwam. Tevens is deze de geschiedenis in is gegaan als de carnavalskraker van 2014! De naam Snollebollekes was gevestigd en de ene na de andere feesthit volgde. We noemen in de eerste plaats Bam Bam (Bam), Alaafrojack daarnaast Feestmuts en de beukers Springen Nondeju en De Vloer is Lava. O ja, er is nog een een knaller :). Links Rechts. Dit is nog steeds één van de hoogtepunten van menig festival! Met deze hit worden er zelfs aardbevingen gemeten als duizenden mensen tegelijk van links naar rechts hossen op de festivals en andere podia.

Gelredome concertreeks

Begin 2017 bracht Snollebollekes alle hits en de kakelverse polonaise knaller ‘Hoempapa’ uit op het album …En Door en stond de teller van hun hits en clips op internet op vele tientallen miljoenen! Eind 2018 kondigde Snollebollekes zijn concert in het Gelredome aan op 30 maart 2019 en dat was binnen 1,5 uur uitverkocht. 2 dagen feest in een uitverkocht Gelredome. Uniek!

Snollebollekes boeken? Informeer vrijblijvend naar de opties en mogelijkheden.

Gerelateerde feestartiesten

Partyfriex
De Lawineboys
De Alpenzusjes
Het Feestteam

Snollebollekes op Spotify