Dries Roelvink

Biografie Dries Roelvink

Wanneer u Dries Roelvink voor een optreden wilt huren, bent u verzekerd van een overweldigende gebeurtenis. Het is niet voor niets een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen door heel Nederland. Door zijn ruime stembereik en brede repertoire is hij een breed inzetbare artiest. Of u nu op zoek bent naar Amsterdamse inhakers of Engelse love songs, Dries Roelvink zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment. Een gegarandeerd geslaagde avond!

Van voetbalschoenen tot microfoon

Dries Roelvink werd op nieuwjaarsdag 1959 in ’t hartje van de Jordaan geboren. Vader was voetbaltrainer en moeder een zangeres. Moeder Roelvink maakte in die tijd veel platen met o.a. Willy Alberti en Johnny Jordaan. Dries jr. volgde zijn vader in zijn voetsporen, en voetbalde 10 jaar in de jeugdelftallen van DWS. Op zijn achttiende jaar tekende Dries bij FC Amsterdam een drie jarig profcontract. Tijdens zijn voetbal carrière zong Dries al graag na de wedstrijden. In het spelershome en op feesten en partijen. Hij besloot toen mee te doen aan een talentenjacht in de bekende ‘Shorts of Londen’ in Amsterdam en kwam als winnaar uit de bus.

Onuitwisbare indruk

In 2004 maakte Dries een onuitwisbare indruk, in de ANWB commercial in zijn overbekende “gele” zwembroek. In 2010 verscheen Dries zijn levenswerk, het boek “Toverballen” en het was Albert Verlinde welke Dries het eerste exemplaar van deze biografie overhandigde.

Dries Roelvink TV Personality

De afgelopen jaren is Dries uitgegroeid tot een TV personality, zo verscheen hij o.a. in Let’s Dance, Sterren dansen op het ijs, Sterren boksen, Jensen, Jouw vrouw mijn vrouw, Ranking the Stars, Vijftig tinten grijs. Wat stamgast in Tour du Jour, Live for you en RTL late night. Als klap op de vuurpijl mocht Dries opdraven in Chantal blijft slapen en DWDD. Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol de speelfilm: “I love Dries”.

CD’s, DVD’s

Tien CD albums, twee DVD’s en vierendertig single’s heeft hij tot nu toe uitgebracht, waarvan twee Engelstalige: ‘Two different worlds’ 1996 en ‘The songs a like to sing’ in 2014. En als klap op de vuurpijl scoorde hij in 2010 zijn eerste nummer èèn hit met de titel “Alleen door jou”. Op 24 februari gaf Dries een jubileumconcert in schouwburg van Amstelveen. Van dit concert 30 jaar Dries zal binnenkort een DVD worden uitgebracht. De real life soap De Roelvinkjes die RTL in 2015 op de buis bracht werd zeer goed bekeken.

Gezelligheid en optimale sfeer

Mede door zijn ruime stembereik, (ruim 2 octaaf) en zijn brede repertoire, is een optreden van Dries Roelvink een overweldigende gebeurtenis. Dries is een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen in het gehele land. Zijn optredens staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en een optimale sfeer, of het nu gaat om de Amsterdamse inhakers of Engelse love songs. Dries zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment, maar ook bij een gezellige bruiloft, bedrijfsfeest of in een bruin café, kortom Dries staat voor een geslaagde avond !!!

Dries Roelvink boeken? Informeer vrijblijvend naar de opties en mogelijkheden.

Gerelateerde artiesten

John West
Pascal Redeker
Django Wagner
De Bolle Jan Show

Dries Roelvink op Spotify