De Hûnekop

Over De Hûnekop

De Hûnekop (vrij vertaald: hondekop)  bestaat uit Emiel, Bart, Rik en Jeroen. Aanvankelijk komen de heren uit het Hardcore/Punk genre. Intussen lopen de invloeden uiteen van Country en Rock’a Billy en daarnaast spelen Punk en Rock een grote rol. Hank Williams en Tiger Army maar ook The Misfits en Roky Erickson zijn grote inspiratiebronnen voor de heren. De Hûnekop beschikt over een enorme achterban en die reizen de band vaak achterna naar hun optredens.

De Hûnekop = Humor en Frysk

Alle teksten van De Hûnekop zijn Frysktalig. Ze geven vaak op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider weer en dat vooraal luid en duidelijk.
Ondanks het directe taalgebruik wordt de band veel gedraaid op de radio. Zenders als: Omrop Fryslân en Holland FM draaien de platen veelvuldig.

Energiek en interactie

Live optredens zijn altijd zeer energiek en staan bekend om de grote interactie met het publiek. De enorme schare fans zingen de liedjes doorgaans uit volle borst mee en volgt de ontwikkelingen rondom de band op de voet. Vaak worden zij bij gestaan door Jappie Kommando, It âlde mantsje en Kettingzaagmans Cor. De Hûnekop speelt gemiddeld zo’n 80 optredens per jaar en is uitermate geschikt voor onder andere festivals, poppodia en kroegen.

De band is opgericht in maart 2009 door singer/songwriter Emiel. Hij kwam thuis van een lange wereldreis en had een kladblokje vol ideeën. Ideeën die redelijk snel ten uitvoer werden gebracht. 20 oktober 2012 kwam alweer het derde full-lenght album uit op Frisian music en dat is het door Emiel opgerichte platenlabel. Via dit label worden alle zaken geregeld zoals; merchandise, distributie en management.

Frysk

Sinds de oprichting hebben de mannen minstens 250 keer in Friesland gespeeld. Ook provincie Groningen is al meerdere malen aan gedaan. Het lijkt als of de Friestalige arbeiders muziek ook de Groningse harten weet te veroveren. Ondertussen zijn er al duizenden exemplaren van de albums van De Hûnekop verkocht door heel Nederland.

De Hûnekop boeken? Informeer vrijblijvend naar de opties en mogelijkheden.

Gerelateerd entertainment

De Doelleazen
De Suskes
Lytse Hille
Danny Panadero